Hollands KroonPolitiek

Enquête over centrum Hippolytushoef

Adverentie

Hippolytushoef – De gemeente Hollands Kroon wil graag van de inwoners weten of zij nog ideeën hebben over het dorpshart van Hippolytushoef. De grote vraag is: “Hoe maken we het dorp nog aantrekkelijker?” Op denkmee.hollandskroon.nl staat een enquête over de buitenruimte in het centrum. Hiermee worden het Kerkplein, de Hoofdstraat en het Hoekje bedoeld. Ook het parkeerterrein bij de Aldi wordt meegenomen.

Al in juni maakte de gemeente bekend dat zij het centrum van het dorp een opknapbeurt wilden geven. Toen werd er een bedrag van €60.000,- uitgetrokken voor cosmetische ingrepen als het vervangen van straatmeubilair, het schilderen van lantaarnpalen en het vervangen van afzetpaaltjes. Daarnaast werden de parkeervakken aangepast. Nu wordt gekeken naar verdere aanpassingen voor de lange termijn: “Hippolytushoef is een mooi dorp op een bijzondere plek, het eiland Wieringen. De gemeente onderzoekt welke aanpassingen nodig zijn om het dorpshart van Hippolytushoef ook in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar te houden”, aldus de gemeente.

Inwoners kunnen tot en met 24 oktober de enquête invullen. De gemeente heeft ongeveer een maand nodig om de resultaten te analyseren, dus een terugkoppeling volgt op 30 november.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button