Cultuur/Natuur

Virtuele kunstreis naar Maastricht

Den Helder – Ook in het najaar gaat KopGroep Bibliotheken door met het organiseren van virtuele kunstreizen. Op woensdag 13 oktober om 19:30 uur gaat de eerste reis in deze serie naar de prachtige stad Maastricht. De deelnemers worden tijdens deze online lezing rondgeleid door Wouter Maas van Bureau Boeiend. Aan de hand van mooie beelden vertelt hij over de bewogen geschiedenis van de stad.

In de prachtige stad aan de Maas is er genoeg te bekijken. Maastricht begon ooit als Romeinse nederzetting en veranderde in de middeleeuwen in een belangrijk religieus centrum met kunstproductie van hoge kwaliteit. Eerder werd de stad ingevallen door verschillende Germaanse stammen, geplunderd door Vikingen en kende de stad meerdere Franse belegeringen. De mythische d’Artagnan heeft aan de stadsmuren zijn laatste adem uitgeblazen.

Dat Maastricht tijdens de Belgische revolutie in 1830 Nederlands bleef mag een klein wonder heten en dat ze zich daarna van smerige industriestad ontwikkelde naar een prachtige stad met “buitenlandse” allure misschien nog meer. Internationaal werd Maastricht op de kaart gezet met het ondertekenen van het Verdrag van Maastricht, waardoor wij nu met de euro betalen. Een stukje Nederland gevangen tussen België en Duitsland. “Buitenlandser” kan niet.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor vijf euro te koop via de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button