Den HelderVideo

Sarkon dankt medewerkers tijdens Dag van de leerkracht (Video)

Den Helder, Julianadorp – Onderwijs is een belangrijke factor in de maatschappij en daarom werden woensdag de leerkrachten van Nederland eens extra in het zonnetje gezet. Ook scholengroep Sarkon nam de kans om haar personeel te bedanken.

Hoewel 5 oktober landelijk ‘De dag van de leerkracht’ wordt genoemd, is deze benaming binnen onderwijsorganisatie Sarkon iets genuanceerd. “Wij noemen het de dag van de onderwijsmedewerker”, aldus Mirjam Holwerda. “Binnen een school zijn heel veel medewerkers zoals conciërges, leraar-ondersteuners en stagiaires. We zorgen er dan ook met zijn allen voor dat we het onderwijs voor de kinderen op de basisschool kunnen organiseren.”

Ook directeur Stephanie de Groot van basisschool de Kameleon in Julianadorp benadrukt het belang om stil te staan bij de positie van leraren in Nederland. Op de vraag wat leerkrachten belangrijk maken voor kinderen benoemt zij de diversiteit van een onderwijsteam, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. “Het is belangrijk dat een leraar een stukje eigenheid heeft. Blijf dicht bij jezelf, want dat voelen kinderen”, aldus De Groot.

Lesgeven met passie
Hoewel het tekort aan personeel landelijk de werkdruk van leraren verhoogt, staan de leraren bij Sarkon nog altijd met plezier voor de klas. Het leraarschap is hard werken, maar geeft toch veel voldoening: “Wat we nu doen, daar zien we nooit helemaal het resultaat van, maar we weten dat het een verschil maakt”, zegt directeur Bart Oud van basisschool de Windwijzer. “Mensen die werken in het onderwijs, die zijn trots op hun vak.”

Esther Platte, teamleider op basisschool de Windwijzer, is per ongeluk het vak ingerold. “Mijn moeder was onderwijzeres met een klas van 48 kleuters, en nodigde mij uit om te komen helpen. Ik ben gaan helpen, en was gelijk verkocht.” Inmiddels, 22 jaar later, geeft zij nog altijd met veel plezier les. Esther heeft dan ook maar één ding toe te voegen: “Meld je aan bij de opleiding! Leerkracht zijn is een prachtig beroep en je krijgt er ontzettend veel voor terug.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl of via het algemene telefoonnummer van de redactie: 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button