Sport

Succes doet zichzelf tekort met een gelijkspel

Advertentie:

Hippolytushoef – De veldvoetballers van vv Succes zijn thuis tegen Alkmaarsche Boys niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Aan strijdlust ontbrak het niet bij het team van trainer Ben Visser.

Na enkele weken zonder te spelen mocht Succes op paasmaandag aantreden tegen Alkmaarsche Boys. De laatste wedstrijden ging de ploeg uit Hippolytushoef steeds beter draaien en de stijgende lijn in het spel was ook tegen de bezoekers uit Alkmaar zichtbaar. Succes had al in de tweede minuut op voorsprong moeten komen, maar de voorzet van Tom Kamp was net te hard voor Bram Dekker om de bal in het doel te lopen.

Daarna kreeg de ploeg uit Hippolytushoef legio kansen om op voorsprong te komen, maar het geluk was niet aan hun zijde. Pas in de 34e minuut moest doelman de Visser voor het eerst echt handelend optreden. Op slag van rust was het dan toch eindelijk raak. Een vrije trap van Pieter Mulder werd door Kamp met de borst verlengd tot bij Dekker, die resoluut de 1-0 tegen de touwen schoot.

Tweede helft
Twee minuten na rust was het alweer gelijk nadat de spits van Alkmaarsche Boys met een fenomenale trap de bal van ruim dertig meter in de verre kruising schoot. Doelman de Visser was kansloos op deze uithaal. De wedstrijd ging in het tweede bedrijf meer gelijk op met mogelijkheden aan beide zijden. Het was toch weer Succes dat in de zestigste minuut op voorsprong kwam. Dekker stond aan het einde van een goedlopende aanval, waar een knappe combinatie tussen de Kleine en Bugel aan voorafging.

In de 68e minuut kwam Alkmaarsche Boys weer op gelijke hoogte toen de rechtsbuiten de bal uit een vrije trap ontving en oog in oog met de Visser geen fout maakte. In de slotfase probeerden beide ploegen nog van alles om de winst binnen te halen. Zo kopte junior Niels Franke net over de lat en wist de Alkmaarse keeper Succes-aanvaller Kamp knap van het scoren af te houden, toen deze in de 91e minuut alleen op hem afging. Daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Jan Loew voor het einde van een boeiende wedstrijd.

‘Strijdend Succes gezien’
Trainer Ben Visser was zoals altijd na afloop duidelijk in zijn oordeel: “We hebben vandaag een goed geconcentreerd en strijdend Succes gezien. Helaas heeft de ploeg zichzelf niet de juiste beloning gegeven in de vorm van drie punten. De manier waarop we een uitstekend team als Alkmaarsche Boys partij hebben gegeven laat zien dat we als team stappen blijven maken.” Zondag 7 april speelt Succes in Den Helder tegen Zeemacht. Donderdag 11 april staat de inhaalwedstrijd tegen de Koog op het programma.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button