Hollands KroonUitgaan

Kinderen gaan ‘poppies’ plaatsen op graven van geallieerden

Adverentie

Hippolytushoef – Het is 11 november 2023 precies 105 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Op deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. Ook in Hippolytushoef wordt stilgestaan bij de gebeurtenis. Kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool de Kei (Hippolytushoef) en ’t Span (Den Oever) kunnen zich aanmelden.

In aanloop naar Remembrance Day (11 november) zullen dit jaar op vrijdag 27 oktober voor de zesde keer poppies (klaprozen op een klein houten kruisje) worden geplaatst. Dit gebeurt op de graven van vijftien geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld. Eén graf op Westerland en veertien op begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef.

Jarenlang is deze traditie in stand gehouden door mevrouw Rie van der Hulst-Bakker uit Den Oever. Vanwege haar gevorderde leeftijd is ze hier niet meer toe in staat. Daarom heeft de Veteranen Contactgroep besloten dat kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen de Kei (Hippolytushoef) en ’t Span (Den Oever) de eer krijgen om de poppies te leggen.

Opgeven
De kinderen zijn 27 oktober om 14:30 uur welkom om de poppies te leggen bij begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef (Noordburenweg 15). Ouders mogen ook mee. Opgeven kan tot 20 oktober via d.c.doornik@quicknet.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button