Den Helder

Apotheek Zuiderhaaks predicaat dementievriendelijk

Adverentie

De apothekers en het personeel van apotheek Zuiderhaaks volgden de training “Goed omgaan met dementie”, die werd gegeven door trainers van de stichting Alzheimer Nederland. Dinsdagochtend kregen ze uit handen van die trainers, Nel van Ockenburg en Anneke Rensing, een certificaat en de bijbehorende raamsticker. Die werd natuurlijk gelijk op de deur geplakt door de apothekers Reinier Bax en Elly Zon.

Reinier Bax plakt de raamsticker op de voordeur van de Apotheek (DHfoto)

Bewustwording
Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie en de apotheek wil graag haar steentje bijdragen aan de bewustwording bij het personeel. “Als bezoekers signalen afgeven dat er dingen niet goed gaan, is het belangrijk dat wij die opvangen. Maar dat wij ook bijvoorbeeld familie of artsen daarop kunnen attenderen”, aldus Bax. “Ook onze bezorgers hebben deze training gevolgd, zij zien misschien wel eerder dan onze medewerkers aan de balie dat dingen niet goed lopen.”

Dementievriendlijk
Op de website “Samen Dementievriendlijk” word op initiatief van de Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS gewerkt aan de bewustwording van de ziekte. Er is niet alleen veel informatie te vinden voor patiënten en hun omgeving, maar ook voor bijvoorbeeld bedrijven en gemeenten. Er is ook een mogelijkheid om online een training te volgen, maar trainingen op locatie zijn dus ook mogelijk.

Nel van Ockenburg en Reinier Bax bekijken samen de Baxterrol. De medicijnen zitten op volgorde van inneem moment in aparte zakjes (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button