Cultuur/Natuur

H&O Den Helder verrast Dierenambulance met 26.000 euro

De Dierenambulance van Den Helder en Hollands Kroon werd dinsdagochtend verrast met een prachtige cheque van maar liefst 26.000 euro, afkomstig van de opgeheven vereniging H&O Den Helder. Door teruglopende belangstelling kon H&O niet voorkomen dat de vereniging opgeheven moest worden. Het eigen pand aan de Dintelstraat werd verkocht aan de Woningstichting en de opbrengst daarvan wordt verdeeld onder verschillende dierenorganisaties, waaronder dus de Dierenambulance.

Emotioneel
De Kleindiersportvereniging Helder & Omstreken (H&O) bestond 96 jaar, maar kon het met de teruglopende ledenaantallen niet meer bolwerken. Met bingo’s en andere activiteiten werd nog geprobeerd open te blijven, maar uiteindelijk is in de algemene ledenvergadering besloten de stekker er uit te trekken. “We waren nog financieel gezond en dat was ook wel een moment om het besluit te nemen”, aldus voorzitter Teun van ‘t Hof. Hij vertelt zichtbaar aangedaan dat hij blij is dat het geld goed besteed gaat worden door de verschillende organisaties, maar dat hij wel een heel dubbel gevoel heeft. “Jarenlang hebben we ons ingezet voor de vereniging en dat je die dan op moet heffen doet pijn.”

Nieuwe Ambulances
De Dierenambulance Den Helder en Hollands Kroon kan de donatie heel goed gebruiken, aldus voorzitter Sjoerd Hansum. “We zijn al lang bezig om fondsen te werven voor twee nieuwe ambulancevoertuigen. De oude gaan mankementen vertonen en zijn aan vervanging toe. Deze cheque met het gigantische bedrag brengt ons bijna bij de nieuwe voertuigen. Het interieur en de belettering zijn allemaal maatwerk en daarom niet goedkoop”, aldus Hansum.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button