Jeugd

VVN maakt zich zorgen over veiligheid fietsende leerlingen

Advertentie:

Koos van Beveren, secretaris van Veilig Verkeer Nederland afdeling Den Helder, is recent verkozen tot lid van de Verenigingsraad van VVN. De Verenigingsraad bestaat uit afgevaardigden uit de VVN districten en plaatsvervangers.

Lokaal maakt hij zich ernstig zorgen over de situatie van leerlingen van de Tuindorpschool die van en naar De Doggershoek moeten. Dat is zo’n 2,5 kilometer fietsen en ze doen dat dikwijls geheel zelfstandig. Het gaat echter om kinderen van soms maar vier jaar oud op een route die niet de meest veilige van Den Helder is.

“Wij vinden dat onveilig en onverantwoordelijk. Ik ben nu zoekende naar mogelijkheden om dit toch anders te regelen”, liet Van Beveren dinsdag weten op LOS radio. “Kinderen van die leeftijd horen onder begeleiding van volwassenen naar school te worden gebracht. Dat kunnen we echter niet altijd toevertrouwen aan de ouders van de kinderen die in het AZC zitten, die zijn daar gewoon niet toe in staat en hebben ook niet de financiële mogelijkheid om hun kinderen uit te rusten met deugdelijke fietsen. Al met al dus een zorgelijke situatie.”

Opvallen
Een snelle oplossing lijkt niet voorhanden, maar VVN heeft wel zelf 65 lampensetjes uitgedeeld aan de kinderen, zodat in elk geval de verlichting op de fiets in orde is. “En van Halfords hebben we hesjes gekregen die de kinderen aan kunnen trekken, zodat ze toch meer opvallen in het verkeer”, aldus Van Beveren.

Verder doet hij een oproep aan ouders om te hulp te schieten. “Het zou mooi zijn als een aantal (groot)ouders van de school zich geroepen voelt te helpen bij het begeleiden van deze groep jonge leerlingen van en naar school. Bijvoorbeeld bij de oversteekpunten langs de Nieuweweg.”

Wie wil helpen kan contact opnemen via vvndenhelder@gmail.com.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button