Hollands Kroon

Alsnog reünie De Oude Beurs

Middenmeer – Het begon zo mooi, de ideeën voor een reünie in de legendarische Oude Beurs te Middenmeer leken werkelijkheid te worden toen overeenstemming werd gesloten met de eigenaar van het pand, een vergunning werd verkregen bij de gemeente en een run op de toegangskaarten volgde. Binnen een kwartier was het reünieconcert uitverkocht.

Toen Corona begin 2020 om de hoek kwam kijken, kon niemand de situatie waarin we ons nu begeven voorstellen. Met onverminderd enthousiasme werd doorgewerkt en is ontzettend veel tijd, geld en energie in De Oude Beurs gestoken om de zaal weer geheel aan de huidige veiligheidsnormen te laten voldoen. Alles was gereed voor de grote reünie, maar toen sloeg het noodlot toe; evenementen werden verboden.

Door het Covid-19 virus en de daardoor getroffen overheidsmaatregelen viel de droom van Ad van der Veldt in duigen. De pandeigenaar van De Oude Beurs heeft in nauw overleg met de organisator moeten besluiten tot sloop van het pand over te gaan. Inmiddels is een groot gat geslagen in het hart van menig Wieringermeerder en is De Oude Beurs alleen nog een mooie herinnering.

Reünie
Echter, dit betekent niet dat er geen reünie komt, integendeel! Dit zal helaas niet meer in de legendarische poptempel plaatsvinden maar op een andere, nog onbekende locatie. Hoe en wat, daar is de organisator druk mee bezig. Waar en wanneer, dat weet nog niemand. Zodra er meer duidelijkheid komt vanuit overheidswege en er weer evenementen mogen plaatsvinden zal de reünie alsnog worden georganiseerd. Geheel in stijl. Op een andere locatie, maar met een grote knipoog naar het historische pand waar menigeen een deel van haar of zijn jeugd heeft doorgebracht. Dezelfde sfeer, hetzelfde personeel, dezelfde leeftijdsnorm (25+) en uiteraard met weergaloze optredens van diverse livebands.

Heb je kaarten? Bewaar deze zorgvuldig, ze blijven geldig voor De Grote Reünie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button