Den Helder

Is uw stroom echt groen?

Den Helder – De gemeente Den Helder vraagt de inwoners te checken of hun stroom ook groen is. Groene stroom is elektriciteit, opgewekt met behulp van duurzame energiebronnen. Bijvoorbeeld zon, wind of waterkracht. Deze bronnen raken nooit op, de energie is schoon en bij de winning is er bijna geen schade voor het milieu. Met groene stroom zorgen de afnemers voor minder CO2-uitstoot. Wie zonnepanelen heeft, maakt zelf groene stroom.

Daar tegenover staat grijze stroom. Dat komt uit kolen en gas en geeft veel CO2-uitstoot. Niet alle groene stroom is écht groen. Soms is er sprake van “sjoemelstroom”; dat is grijze stroom die wordt “vergroend” met certificaten uit het buitenland.

Groene stroom checker
Met de Groene Stroom Checker kan snel worden gecontroleerd worden of de energieleverancier echt groene stroom van duurzame energiebronnen levert en geen “sjoemelstroom” of grijze stroom. Doe de check www.hier.nu/groene-stroom-checker. Stap, als het even kan, over op groene stroom is het advies van de gemeente. Zo wordt Den Helder stap-voor-stap duurzaam.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button