112

Politie controleert in onopvallende auto’s op de N9

Den Helder – De politie in Den Helder is een paar weken terug geattendeerd op een filmpje dat geplaatst was op “Dumpert”. Op het filmpje was te zien hoe de bestuurder van een personenauto tijdens het inhalen bijna een frontale aanrijding veroorzaakt op de N9, vlak voor de afslag Julianadorp.

Er is onderzoek gedaan naar de bestuurder. Diegene is inmiddels verhoord als verdachte ter zake overtreding artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 (het gevaar of hinder veroorzaken).

De afgelopen jaren hebben er al verschillende zware aanrijdingen plaatsgevonden op de N9. Sommige zelfs met dodelijke afloop. Veelal werden deze aanrijdingen veroorzaakt door overtredingen van snelheid, inhalen en afleiding, of door een combinatie hiervan. Er wordt daarom dan ook dagelijks opvallend en onopvallend door de politie gecontroleerd. De wegbeheerder, de provincie Noord-Holland, is verantwoordelijk voor de inrichting van de weg. De inrichting staat al enige tijd ter discussie.

Dashcam
De beelden van een dashcam kunnen, volgens de politie, gebruikt worden voor een onderzoek naar de toedracht bij bijvoorbeeld een aanrijding, maar de beelden kunnen daarnaast ook dienen ter (ondersteunende) bewijsvoering bij een misdrijf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button