Hollands KroonPolitiek

Cultuurweg blijft afgesloten: Vertrouwen op experts, zegt de wethouder

Advertentie:

Middenmeer – De Cultuurweg blijft afgesloten voor de bouw van het nieuwe Microsoft datacenter. Er was tijdens de raadsvergadering donderdagavond onvoldoende steun voor een motie van OHK, GroenLinks, en LADA om de weg toch toegankelijk te maken. Volgens wethouder Theo Meskers wordt er onterecht over gesproken als zijnde een politieke kwestie: De raad moet vertrouwen op experts.

Die experts zeggen dat de Cultuurweg niet open kan blijven. Er is volgens de wethouder gewoonweg geen alternatief mogelijk waarbij de voetgangers en de fietsers op de weg veilig langs het werkverkeer heen kunnen. Zij moeten daarom de komende tijd, minstens twee jaar, gebruikmaken van de omleidingsroute via de Hoornseweg, het fietstunneltje bij Middenmeer en het fietspad langs de Flevoweg richting Agriport. Op dit moment ontbreekt daar echter nog een stuk fietspad tussen het fietstunneltje en het fietspad langs de Flevoweg waardoor een stuk van ongeveer 300 meter over de weg moet worden afgelegd.

Lars Ruiter tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

Omdat er onvoldoende steun was voor de motie stelde Lars Ruiter namens de fractie van OHK een alternatief voor aan de raad, waarmee het college in ieder geval werd opgedragen om het stuk ontbrekend fietspad vóór het einde van het jaar in orde te maken. Wethouder Theo Meskers reageerde vol ongeloof op de moties en stelde dat OHK geen gehoor geeft aan de betrokken instanties die vanuit hun expertise dit besluit hebben genomen. Hun besluit moet de raad accepteren en dit heeft volgens Meskers niks met politiek te maken. Ruiter reageerde op zijn beurt weer op de wethouder en noemde zijn reactie ’toneelspel’. De motie werd uiteindelijk ingetrokken omdat er onvoldoende steun bleek te zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button