Hollands KroonPolitiek

Initiatief VVD: Onderzoek naar sport en beweging in kernen Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft via een motie het college opdracht gegeven om een onderzoek uit te voeren naar de mate van sport en beweging in de verschillende kernen binnen de gemeente. De fractie van de VVD kwam met het initiatef, dat unaniem werd aangenomen.

Petra Borst van de VVD kondigde de motie aan.

Raadslid Petra Borst van de VVD benadrukte het belang van fysieke activiteit en sporten voor de gezondheid. Door de coronapandemie staat de fysieke- en mentale gezondheid van de inwoners van Hollands Kroon onder druk. Een actieve levensstijl heeft een positief effect op de gezondheid. Borst pleit er daarom voor om als gemeente ook hierop in te zetten voor alle inwoners, niet enkel de inwoners die vanuit een zorgvraag meer aangespoord worden om te gaan bewegen.

Binnen drie maanden moet het gemeentebestuur komen met een voorstel op het gebied van sportstimulering. Het college moet daarin aangeven waar en op welke manier ze de inzet gaan verbreden. Daarvoor moet eerst onderzocht worden hoeveel er in de verschillende kernen gesport wordt. Daarmee kan worden vastgesteld of er misschien dorpen binnen de gemeente zijn waar te weinig gesport wordt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button