Hollands Kroon

Julius en Victor aan de slag als Junior Energiecoach

Anna Paulowna – Vorige maand zijn 100 kinderen in Hollands Kroon gestart het project Junior Energiecoach. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die wonen in Hollands Kroon konden vijf weken lang doen meedoen een spel vol uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties. De broertjes Julius en Victor Mooiman uit Anna Paulowna doen ook mee.

De deuren goed dicht doen, stekkers uit het stopcontact halen en korter douchen: thuis bij Julius en Victor zijn ze er maar druk mee. Na een tip van oma Fenny doen de broers nu mee met de Junior Energiecoach, aangeboden door gemeente Hollands Kroon. De komende weken duikt het gezin in het bijbehorende spel, de filmpjes van Varkentje Rund en verschillende uitdagingen.

Victor Mooiman haalt de stekker uit het stopcontact.

Samen energie besparen
De tienjarige Julius is razend enthousiast: “Eerst wist ik niet precies wat we gingen doen, maar nu we bezig zijn vind ik het heel leuk. We proberen samen zoveel mogelijk energie te besparen. Victor (7) let erop dat de stekkers eruit worden gehaald, mama houdt de lampen in de gaten, papa heeft de thermostaat opnieuw ingesteld en ik let erop dat we de deuren goed dicht doen. Papa heeft er wel moeite mee. Die houdt van lang douchen. Misschien moeten we een zandloper neerzetten. Zelf doe ik nu de kraan uit als ik m’n haar insop. Dat scheelt water.”

Opdrachten en geheime enveloppen
Victor: “We krijgen soms post met een berichtje van ‘Varkentje Rund’. En op de website staan elke week nieuwe opdrachten.” Julius vult aan: “Er zaten ook twee geheime enveloppen in het pakket en kijk, hier hangt onze poster met taken en stickers. Met die stickers geven we elkaar complimenten. Ja, dat duimpje omlaag is dus voor het lange douchen van papa. Maar het is ook om te leren, hè. Want als het spel straks af is, gaan we hier gewoon mee verder.” Victor wil nog even zijn speciale t-shirt laten zien, volgeplakt met stickers van de Junior Energiecoach. Hij rent naar boven en…keert halverwege om: “Oeps, wéér die deur vergeten!”

Meer informatie over Junior Energiecoach is te vinden op www.juniorenergiecoach.nl.

Julius Mooiman doet de deur dicht.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button