Den Helder

Riolering steeg tussen Parallelweg en Torenstraat wordt vervangen na meldingen bewoners

Adverentie

Den Helder – Eind november start de gemeente met werkzaamheden aan de riolering in de steeg tussen de Torenstraat en de Parallelweg in Den Helder. Dit naar aanleiding van meldingen van bewoners eerder dit jaar. Volgens Frans Klut van D66, die zich al jaren bezighoudt met dit onderwerp en het rapport Grond- en hemelwatermonitor 2020 heeft samengesteld, is er in dit deel van Den Helder bijzonder veel wateroverlast.

Daarmee gaat de gemeente volgens Klut voortvarend aan de slag, maar je kunt niet alles tegelijk doen. Nadat uit het rapport van Klut is gebleken dat in dit deel van de stad meer problemen waren met het riool en de afwatering is er al veel in stelling gebracht. Zo wordt het riool in de Ooievaarstraat, waar verreweg de meeste meldingen van overlast waren, vernieuwd.

Hinder
Dit keer vinden de rioolwerkzaamheden plaats in de steeg tot aan de Torenstraat. Tijdens deze werkzaamheden zijn de steeg, de garage en het linkerdeel van Torenstraat afgesloten voor verkeer. De uitvoerder vraagt bewoners om hun auto tijdens de werkzaamheden elders te parkeren. De straat blijft bereikbaar voor hulpdiensten. Het is nog onbekend hoe lang de werkzaamheden gaan duren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button