Hollands Kroon

Spiegel Laagzijde Nieuwe Niedorp teruggeplaatst

Nieuwe Niedorp – De verkeersspiegel bij de Laagzijde in Nieuwe Niedorp is weer teruggeplaatst. De bewoners van het straatje langs de Dorpsstraat trokken recentelijk aan de bel omdat de spiegel was weggehaald en vervolgens bleek dat de gemeente dit bewust had gedaan.

Verkeersspiegels zouden namelijk eigenlijk niet op kruispunten mogen staan, zo oordeelt de gemeente. Daarom is de betreffende spiegel, die voor verkeer vanaf de Laagzijde een perspectief op de Oosterweg biedt, weggehaald. Dit beleid voor verkeersspiegels wordt in afstemming met de politie, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond samengesteld. Volgens de omwonenden hing de spiegel echter al decennia op die plek en is er, mede hierdoor, nooit een ongeluk gebeurd.

Dit pleidoor heeft geholpen, zo blijkt nu. Want de spiegel is inmiddels teruggeplaatst. Dit was mogelijk omdat er de verkeerssituatie uiteindelijk toch anders in ingeschat. De gemeente twijfelde zelf ook en heeft de politie gevraagd om er nog eens naar te kijken: “Vanuit daar is besloten om het te zien als uitrit omdat het een doodlopende weg is. En daar mag een spiegel wel”, aldus de gemeente. De spiegel kon snel worden teruggeplaatst, de buitendienst had er nog een op voorraad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button