JeugdMaritiem

Katers Berespek race als afsluiting vaarseizoen waterscouts

Advertentie:

Den Helder – Een roeitocht van het Kooypunt naar het gemeentehuis aan de Kerkgracht in Den Helder sloot zaterdag het vaarseizoen van de waterscouts in de Kop van Noord Holland af. Deze traditionele roeiwedstrijd werd, tegen alle voorspellingen in, onder een heerlijk zonnetje en een klein regenbuitje voltooid. Scouts van diverse groepen uit Noord-Holland deden mee, waaronder Aquarius uit Dirkshorn, wat uiteindelijk de winnende ploeg bij de zeeverkenners werd. De Wilde vaart van Scouting Jutters Willemsoord uit Den Helder won de eerste prijs in hun categorie. Tom van scouting Jutters Willemsoord won de wrikwedstrijd.

Moe maar voldaan bij de finishvlag aankomen (DHfoto)

De race werd ooit door schipper Kater in het leven geroepen om de vletten die toen nog bij Kooypunt lagen naar Den Helder te varen voor het onderhoud in de winter. Verschillende scoutinggroepen uit de regio en de zeekadetten haakten graag aan bij deze wedstrijd. Voor de één een avontuur, voor de ander een spannende wedstrijd. De race over ruim 6 kilometer werd dit jaar door de snelste deelnemers uit Dirkshorn gevaren in 1 uur en 17 minuten.  De Wilde Vaart uit Den Helder (waterscouts vanaf 16 jaar) kwam uit op 1uur en 24 minuten. Wrikker Tom wist in zijn eentje de boot in 1 uur en 48 minuten naar het eindpunt te varen.

De beer en spek, chocolademelk en ontbijtkoek, stonden aan de finish op de deelnemers te wachten. Moe en voldaan werd flink nagepraat tussen de scouts onderling. En de beste stuurlui aan wal? Die waren apetrots op de bikkels die al dan niet met flinke blaren op de handen aankwamen.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button