Den HelderJeugd

Respectvol lesprogramma kanjers basisschool De Trimaran

Advertentie:

Den Helder – Ouders van leerlingen van basisschool De Trimaran zitten zelf in de schoolbanken. Deze week zaten de klassen van basisschool De Trimaran voller dan normaal. Het was namelijk de week van de Kanjerlessen met ouders. Tijdens deze Kanjerlessen doen ouders mee met de lessen van de Kanjertraining. Door mee te doen met de oefeningen ervaren zij welke vaardigheden kinderen leren tijdens de Kanjertraining.

Elkaar vertrouwen is één van de belangrijkste onderdelen van de Kanjertraining. Als je weet dat je klasgenoten, je leerkrachten en je ouders te vertrouwen zijn, dan kun je ontspannen en fijn leren. De Kanjertraining besteedt hier veel aandacht aan middels spelvormen, verhalen en lessen. Kanjertraining is meer dan alleen een lesmethode. Het is een manier van communiceren met kinderen, ouders en teamleden, waardoor kinderen leren over wie zij zijn, welk gedrag leuk is voor jezelf en de ander en wat je kunt bijdragen aan de sfeer in de groep.

Voor het geven van de Kanjerlessen is het noodzakelijk dat de leerkracht bezit over de juiste licentie. Vijf jaar lang volgt het team trainingen om de aanpak eigen te maken en de achterliggende theorie goed te kennen. Tijdens deze periode worden certificaten behaald. Tijdens de lessen is er onder meer aandacht voor een prettig schoolklimaat, pesten en sociale veiligheid. Inmiddels heeft het team van De Trimaran de certificaten A, B en C gehaald en mag zich daarmee officieel een bij het landelijke programma aangesloten Kanjerschool noemen. De bijbehorende vlag is tijdens de ouderavond onthuld.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button