Den HelderJeugd

Sinterklaas in aantocht

Den Helder – Vol spanning is het wachten tot bevestiging, maar inmiddels is er gelukkig duidelijkheid. Sinterklaas wordt groots onthaald in Den Helder en Julianadorp en zal ook Huisduinen niet overslaan.

Op zaterdag 12 november trekt een grote optocht door de Helderse binnenstad. Sinterklaas en zijn schoorsteenpieten worden feestelijk onthaald door de vele kinderen en burgemeester Jan de Boer zal hem welkom heten op de hoek Spoorstraat / Koningstraat. Daar start een grote optocht achter Sint Nicolaas in zijn koets, onder muzikale leiding van de Knorhanen, waarbij kinderen kunnen aansluiten met hun stepjes, fietsjes, bakfietsen, bolderkarren enz.

Nadat de Sint in zijn koets met paard door onze binnenstad is getrokken zal hij te voet zijn tocht vervolgen door alle winkelstraten, op de weekmarkt en in de Kroonpassage.
Naast de intocht bezoekt de goedheiligman de binnenstad op diverse dagen. Op 19, 26 en 27 november en 3 december deelt hij samen met zijn schoorsteenpieten lekkernijen uit aan de kleinsten.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Geweldig voor de kinderen met hun ouders dat de Sint groots wordt ingehaald, alleen bijzonder jammer en onverteerbaar dat er gehoor wordt gegeven aan degene die dit traditionele kinderfeest met Zwarte Pieten wordt verziekt daar een aantal oproer kraaiers in ons land.

Back to top button
%d bloggers liken dit: