Den HelderSport

Waarom alleen wandelen als het ook samen kan?

Advertentie:

Den Helder – Sportservice start met een gratis wekelijkse wandelgroep voor beginners vanuit Boerderij de Schooten en buurthuis ’t Kraaiennest. De wandelgroep gaat elke dinsdag met elkaar op pad. Er zijn twee tijden en twee locaties waarvan de wandelaars starten. De deelnemers gaan dinsdagochtend om 10.45 uur op pad vanaf Boerderij de Schooten en om 14.00 uur vanaf buurthuis ’t Kraaiennest in Oud Den Helder. Ze lopen een uurtje. De nieuwe wandelgroep start dinsdag 15 november.

Band met elkaar
Iedereen die een wandelmaatje zoekt kan aansluiten bij de gratis activiteit van Team Sportservice. Denk aan het bekende lied: “You’ll Never Walk Alone”. Dat is nu precies wat de wandelgroep in Den Helder gaat doen. Wandelen. Samen. Waarom? “Omdat het veel gezelliger is. En omdat je er nieuwe sociale contacten mee maakt. Samen sta je sterk”, antwoordt Remon Schoorl, bewegingsbegeleider bij Team Sportservice.

Begeleiding
De bewegingsagoog licht toe: “Om lekker in je vel te zitten is het van belang dat je anderen ontmoet. Onderdeel van een groep of team zijn, heeft een positieve invloed op wie je bent. Zo’n veilige en prettige omgeving geeft bovendien een beetje meer structuur in je leven. Er zijn meer dan genoeg mensen die daar behoefte aan hebben.”

“Ik hoop dat de mensen een beetje een band met elkaar opbouwen. Mijn doel is deze groep opzetten en aanzwengelen, zodat ze het daarna zelf over kunnen nemen. Het staat ze vrij om na afloop nog even te gaan zitten met een kop koffie of thee.” Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn om mee te doen.

Meer dan bewegen alleen
Steeds meer mensen raken in een isolement. “Daar willen we op deze manier wat aan doen. Want onze organisatie is niet alleen gericht op sporten en bewegen, maar de hele leefstijl. Daar hoort veel meer bij dan alleen beweging. Mentaal welgenoegen. En gezond eten bijvoorbeeld.”

Aanmelden kan via Remon Schoorl: rschoorl@teamsportservice.nl of telefonisch via Team Sportservice 0223-684726

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button