Cultuur/NatuurUitgaan

Maestro Juliandorp 2023 gewonnen door Robert Bak

Adverentie

Julianadorp – Robert Bak wint zondagmiddag 5 november ‘Meastro Juliandorp 2023’ in een overvolle Ontmoetingskerk in Julianadorp. Het Maestro project van muziekvereniging Kunstzin is geïnspireerd op het gelijknamige televisieprogramma waarin drie deelnemers de muzikale strijd met elkaar aangaan door als dirigent voor een orkest, in de geval Kunstzin, te gaan staan. Bak nam het op tegen Thilly Faas en Gerard Borst en na een spannende strijd werd hij uitgeroepen tot de winnaar door de driekoppige jury.

De juryleden kijken en luisteren aandachtig naar de kandidaten (DHfoto)

De jury vond het een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk sprong Bak er bovenuit bij de estafette waarbij de kandidaten in korte tijd en het stokje van elkaar overnamen. De muziekstukken die hij aan het orkest van Kunstzin dirigeerde waren Ghostbusters en Highway to Hell. Dat het evenement in de kerk plaatsvond had hij zich van de voren niet gerealiseerd. Maar met het respect dat wel hier in Juliandorp voor elkaar hebben kan dat toch prima. “Ik was best zenuwachtig, zeker toen ik voor het orkest stond begonnen mijn knieën te knikken.” Hij is blij met de winst maar roemt zijn medekandidaten voor wie hij veel bewondering had.

De dirigent van Kunstzin vertelde Robert wel dat hij als winnaar verplicht is om tijdens het komende nieuwjaarsconcert ook zijn nummers te dirigeren, dat stokje pakt Bak zonder morren op. Na de prijsuitreiking met bekers, dirigentenstok en bloemen stroomden de aanwezigen toe om de kersverse winnaar van Maestro Julianadorp 2023 te feliciteren.

Het tv-programma Hart van Nederland van SBS6 was aanwezig, ze willen Hart van Nederland elke dag afsluiten met een positieve bijdrage en dit keer staat Maestro Julianadorp dus in de spotlight.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button