Uitgaan

Kunstlezing over de Hermitage in School 7

Advertentie:

De Hermitage Amsterdam viert haar tienjarig bestaan met grote jubileumtentoonstellingen. Daarom neemt kunsthistoricus Karin Braamhorst het publiek tijdens een boeiend tweeluik mee de schatkamers in. De eerste lezing is op donderdag 12 december in bibliotheek School 7.

Braamhorst vertelt deze avond over de geschiedenis van de beroemde collectie. Kunst uit het oude Egypte, Griekenland en Rome, maar ook uit Siberië, het Midden-Oosten en Oost-Azië. In het museum worden werken uit verschillende tijden en culturen naast elkaar geplaatst.

Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel. De andere lezing uit dit tweeluik sluit aan bij de actuele tentoonstelling over juwelen en vindt plaats op donderdag 23 januari.

De aanvang is 19.30 uur, toegang € 8,50 inclusief koffie/thee. Een passe-partout voor het tweeluik kost € 15,-. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button