Den Helder

Lions zamelen koffiepunten in voor de Voedselbank

Advertentie:

Het is alweer zeven jaar geleden dat enkele leden van Lionsclub Den Helder het initiatief namen om in december DE-waardepunten te verzamelen. Die koffiepunten konden worden ingewisseld voor pakken koffie voor de voedselbank. Ook andere Lionsclubs in Nederland waren op dit front actief. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens, ook in Den Helder.

Koffie bederft niet en als je van €40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in december, maar eigenlijk het gehele jaar door en daar hoort koffie natuurlijk bij. “Laten we onze plaatsgenoten, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, wat extra aandacht geven, dat is een kleine moeite”, aldus de Lions.

De totale opbrengst wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. Natuurlijk doet DE weer mee en verhoogt ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage. Dus kijk in de keukenla of in het spaardoosje en doneer de punten aan de Lions. De inzamelzuilen staan op de vertrouwde plekken: Bruna Keizerstraat, slagerij Wit in de Schooten, Dunselman Marsdiepstraat en in de Drooghe Weert en de Primera in Julianadorp.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button