Den Helder

Rennen en fietsen voor de KNRM; de West Coast Challenge

Bijna zeventig sportievelingen gaan zaterdag weer van start bij de West Coast Challenge. Dat is een loodzware tocht van 130 kilometer over de stranden die de deelnemers al hardlopend en op de fiets moeten afleggen en dit alles om geld in te zamelen voor de KNRM.

De uitdaging wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Er zijn 66 ‘helden’ die het aandurven om af te zien bij deze helse tocht. De deelnemers starten om 04.30 uur bij het station van de KNRM in het Zuid-Hollandse Hoek van Holland. Ze zullen na een urenlange run over het zand aankomen in Den Helder.

Het is de bedoeling dat de deelnemers in duo’s om en om gaan hardlopen en fietsen. Voor de echte die-hards is er ook een ultrarun. Die zullen de gehele afstand in hun eentje te voet afleggen. Volgens de KNRM zijn de weersomstandigheden voor de lopers gunstig. Er zal namelijk een stevige westenwind staan van windkracht 4 á 5.

Door het organiseren van dit jaarlijkse sportevenement hoopt de KNRM geld op te halen en zo levens op het water te kunnen blijven redden. Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan de KNRM en ook kunnen de deelnemende teams gesponsord worden via een website. Vorig jaar werd er 15.000 euro opgehaald.
Live volgen

Mensen die de helden niet langs de kant kunnen aanmoedigen, niet getreurd. De deelnemers zijn vanuit huis te volgen via westcoastchallenge.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button