JeugdUitgaan

Sint vindt Trimaran op het nippertje!

Bijna ging het fout, donderdagochtend zou de Sint met zijn Pieten basisschool De Trimaran in Nieuw Den Helder bezoeken. De kinderen hadden een prachtige routekaart gemaakt, maar de Pieten kregen het voor elkaar om met de Goedheiligman bij de Helderse Vallei te eindigen. Eén voordeel, paard ‘Ozosnel’ mocht lekker bij de hertjes in de weide staan en uiteindelijk werd de school dan toch nog gevonden.

Nee hoor, ’s ochtends strooien we nog niet (DHfoto)

Welkom
De sint kreeg een warm welkom, alle groepen hadden een spandoek gemaakt om de Sint welkom te heten. Vele handjes werden door de Sint geschud en de Pieten deden heel wat high fives met de wachtende leerlingen. Eenmaal op de tribune werd natuurlijk uit volle borst gezongen, maar natuurlijk nog niet gestroo…. natuurlijk was er weer één Piet die wel ging strooien!

Groepen
Alle groepen werden vervolgens bezocht en er werd van alles gedaan om het de Sint naar de zin te maken. Verhaaltjes werden verteld of voorgelezen en Boefjes die na het buitenspelen nooit gelijk naar binnenkomen op hun nummer gezet. De juf van groep drie speelde Sinterklaasliedjes op haar dwarsfluit, terwijl Eline uit groep zes dat deed op haar keyboard.

Dag Sinterklaasje
En na een ochtend vol lekkers, gezelligheid en cadeautjes ging de Sint weer op pad. Hij moest nog vele scholen bezoeken en ’s avonds is het natuurlijk pakjesavond. De Pieten strooiden er nog even op en los en de kinderen zongen uit volle borst en volle mond het “Dag Sinterklaaaaasje.. ”

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button