Hollands KroonMaritiem

Vaarseizoen over voor Wieringer skuutjes

De afgelopen weken zijn nog een paar leuke vaarten gemaakt op het Amstelmeer, maar aan alles komt een eind en dus ook aan het vaarseizoen. Met zeven man sterk zijn de WR4 en WR60 winterklaar gemaakt.

Dus alle losse spullen zijn van boord vanwege vochtproblemen, de zeilen van boord en alle vallen en blokken uit de mast. Met drie man is de bootsman omhoog gehesen die alle borgtouwtjes doorsneed en de blokken zijn gecontroleerd die langs de voorstag naar beneden glijden.

De zwaarden zijn naar huis gebracht voor onderhoud. De WR60 wordt nog onder een winterdekzeil gebracht, maar eerst moet de giek gerepareerd worden, want die draagt het zeil. De lummel van de giek is krom en ze weten eigenlijk niet wanneer en waardoor dat gebeurt is.

De zeilen voelden droog aan, maar deze worden binnen gelegd om na te drogen. Klinkt dit als abracadabra in de oren, maar toch meer willen over weten over deze prachtige Wieringer skuutjes? Neem dan eens contact op met de vereniging op www.wr60.nl. Zij organiseren onder meer vaartochten en cursussen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button