Politiek

Indien nodig gratis zwemles voor kinderen in Hollands Kroon

Advertentie:

Anna Paulowna – Gezinnen in Hollands Kroon, met een laag inkomen en één of meer kinderen in de leeftijd van 5,5 tot 18 jaar, die nog niet in bezit zijn van het Nationale Zwemdiploma A, kunnen op aanvraag een vergoeding krijgen van de zwemlessen voor het behalen van zwemdiploma A. Om te waarborgen dat de middelen worden besteed aan het doel waarvoor deze zijn bestemd, wordt de vergoeding rechtstreeks overgemaakt aan de zwemlesaanbieder waar het kind de zwemlessen gaat volgen.

Wethouder Mary van Gent geeft aan dat in het coalitieakkoord het uitgangspunt ‘gelijke kansen voor iedereen’ is opgenomen. Stimuleren van de zwemvaardigheid door lage inkomens financieel te ondersteunen is hier onderdeel van. In de kadernota 2024 is verder het volgende opgenomen: “We stimuleren het behalen van een zwemdiploma. Gezinnen met een inkomen onder de 130 procent van de bijstandsnorm zijn financieel ondersteund bij zwemonderwijs voor hun kind(eren) voor zwemdiploma A. Alle kinderen in Hollands Kroon kunnen zwemmen. De raad heeft hiervoor in 2024 € 100.000,- en vanaf 2025 € 30.000,- structureel beschikbaar gesteld.”

Omdat het uit oogpunt van veiligheid van het kind van wezenlijk belang wordt geacht de zwemvaardigheden van kinderen te verbeteren, wordt het behalen van een zwemdiploma gestimuleerd. “Het doel is dat alle kinderen in Hollands Kroon, ook de financieel kwetsbare kinderen binnen onze gemeente, kunnen zwemmen. Een laag inkomen mag hierin geen belemmering vormen”, aldus Van Gent.

In het geval ouders zonder goede reden besluiten voortijdig met de zwemlessen te stoppen, kan de gemeente besluiten een deel van het lesgeld van de ouders terug te vorderen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button