Sport

Denise Betsema, ondanks schoenenwissel, toch op het podium

Boom – In een regenachtig en modderig Belgisch dorp Boom ging Denise Betsema uit Oudeschild zaterdag goed van start. Samen met nog vier dames ging ze in de aanval en zo werd een kopgroep gevormd. Zittend in de kopgroep moest Denise, in de eerste van de vijf ronden, niet alleen van fiets wisselen, maar ook van schoenen.

Toen Denise weer op de fiets zat had ze een achterstand van 50 seconden. Een inhaalrace stond haar te wachten. Met nog een ronde te gaan lag ze op de derde plaats. Het podium kleurde weer eens rood-wit-blauw met als winnaar de regerend wereldkampioen Lucinda Brand. Als tweede Inge van der Heijden, die zeer goed presteerde voor haar doen. En op het laagste treetje dus een dolblije Denise.

De wedstrijd ging om het Superprestige klassement, een reeks toonaangevende wedstrijden. In dit klassement handhaafde Denis haar tweede plek achter leider Lucinda Brand. Met nog drie wedstrijden voor dit klassement kan Betsema het erepodium bijna niet meer ontgaan.

Sinterklaas vieren
Zondag is een onverwacht vrije dag voor de cyclecrossers. De geplande wedstrijd in Antwerpen om de wereldcup is afgelast vanwege de Coronamaatregelen. De organisatoren zagen de wedstrijd niet zitten met de geldende regels. Die van Boom hadden er geen moeite mee. Zo kan Denise Betsema zondag toch nog Sinterklaas vieren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button