Explosie in woning en auto in Wieringerwerf – update: getuigen gezocht (video)

Wieringerwerf – Een vrouw is zaterdagavond gewond geraakt na een explosie in haar woning. De brandweer werd omstreeks 22.20 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Brinkweg, ter plaatse bleek er in de gang van de woning een explosie te zijn geweest en de bij het huis staande auto is door een tweede explosie beschadigd. Alle ramen zijn gesprongen, glas lag buiten de auto. Dit zou kunnen betekenen dat de druk van binnen is gekomen.

De bewoonster is ter plaatse door de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel heeft ze enkele verwondingen aan het incident overgehouden, onder meer aan haar benen en armen. Enkele buurtbewoners zouden kort voor het incident enkele personen voor de woning hebben gezien, waarna een harde knal te horen was. De politie doet onderzoek naar dit incident en spreekt graag met getuigen.

Update:
Omstreeks 22.15 uur lagen de twee bewoners te slapen toen plotseling de ruiten uit de voordeur werden geslagen door meerdere personen. Vervolgens werd er een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Hierdoor ontstond er brand in de woning. De 22-jarige bewoonster raakte hierbij licht gewond. De brandweer heeft de brand geblust. De woning is door de brand flink beschadigd. Ook is de auto van de slachtoffers vernield.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van deze brand en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 22.15 uur in de omgeving van de Brinkweg. Vermoedelijk ligt er een conflict aan ten grondslag. Weet u wie hierbij betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden uit de omgeving van de Brinkweg. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021252192

Mobiele versie afsluiten