Sport

Mooi resultaat bij EK IJsspeedway voor Niek Schaap

Adverentie

Julianadorp – Met een achtste plaats in het eindklassement gaf Julianadorper Niek Schaap zichzelf een mooi verjaardagscadeau. De net negentienjarige Niek reed zaterdagavond in Polen bij het Europees kampioenschap IJsspeedway zeer regelmatig.

In de door hem te verrijden vijf heats van telkens vier deelnemende coureurs waren twee tweede plaatsen en drie derde plaatsen voor hem. Een achtste plaats (met 7 punten) van de zestien deelnemers was boven verwachting. Dat veel deelnemers nog weinig routine hadden door trainingsgebrek viel op. Niek Schaap had daar geen last van.

Aan het kampioenschap namen zestien deelnemers deel. Deze reden vijf van de twintig heats. Een heat gaat over vier ronden van 400 meter. Hierdoor ontmoeten ze elkaar eenmaal. De overwinning ging naar de Rus Nikita Bogdanov met 18 punten. Het zilver was voor Ove Ledström (Zweden) met 16 punten en het brons voor Luca Bauer (Italië) met 11 punten. Nederlander Jasper Iwema eindigde als zevende met 8 punten. Hij eindigde dus nipt voor Niek Schaap.

Zweedse Liga
Zodra er weer ijs genoeg is in Zweden wil Niek daar gaan trainen. Hij hoopt dan ook weer uit te komen als lid van een Zweedse club in de te verrijden Ligawedstrijden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button