Mooi resultaat bij EK IJsspeedway voor Niek Schaap

Julianadorp – Met een achtste plaats in het eindklassement gaf Julianadorper Niek Schaap zichzelf een mooi verjaardagscadeau. De net negentienjarige Niek reed zaterdagavond in Polen bij het Europees kampioenschap IJsspeedway zeer regelmatig.

In de door hem te verrijden vijf heats van telkens vier deelnemende coureurs waren twee tweede plaatsen en drie derde plaatsen voor hem. Een achtste plaats (met 7 punten) van de zestien deelnemers was boven verwachting. Dat veel deelnemers nog weinig routine hadden door trainingsgebrek viel op. Niek Schaap had daar geen last van.

Aan het kampioenschap namen zestien deelnemers deel. Deze reden vijf van de twintig heats. Een heat gaat over vier ronden van 400 meter. Hierdoor ontmoeten ze elkaar eenmaal. De overwinning ging naar de Rus Nikita Bogdanov met 18 punten. Het zilver was voor Ove Ledström (Zweden) met 16 punten en het brons voor Luca Bauer (Italië) met 11 punten. Nederlander Jasper Iwema eindigde als zevende met 8 punten. Hij eindigde dus nipt voor Niek Schaap.

Zweedse Liga
Zodra er weer ijs genoeg is in Zweden wil Niek daar gaan trainen. Hij hoopt dan ook weer uit te komen als lid van een Zweedse club in de te verrijden Ligawedstrijden.

Mobiele versie afsluiten