Cultuur/Natuur

Architectuurlezing T-huis bij Triade

Advertentie:

Den Helder – Na de succesvolle Dag van de Architectuur in juni is het idee ontstaan een aantal keer per jaar een inspirerende architectuurlezing te organiseren. Een mooi samenwerkingsproject tussen Triade als architectuurcentrum, de gemeente Den Helder, Woningstichting, Zeestad en Citymarketing Den Helder. In en rondom Den Helder wordt druk gebouwd en veel vernieuwd, wat voldoende onderwerpen geeft voor een groot aantal lezingen.

Op zaterdag 10 december vindt de eerste architectuurlezing plaats. De inloop start om 12:30 uur met koffie en thee, waarna het programma om 13:00 uur start met een inleiding door Robert Waltmann, algemeen directeur van Woningstichting Den Helder. Waltmann gaat in op de vraag “wat doet de renovatie van de stad voor de woonbeleving?”.

Vervolgens start om 13:30 uur de interactieve lezing T-Huis door Joke Terlaak-Poot (Hanzehogeschool Groningen/TU Delft). Joke gaat met bewoners en ontwikkelaars in op de vraag hoe mensen een thuis maken en waardoor ze zich gelukkig voelen. Geheel in lijn met Joke haar promotieonderzoek naar home making aan de Universiteit van Delft. Terlaak stelt “In élk huis kun je gelukkig wonen”. Van 14:30 uur tot 15:00 uur wordt teruggeblikt op de fototentoonstelling T-Huis die afgelopen zomer in Den Helder stond, met foto’s van Thijs Wolzak en Jeroen Musch. Er zal een inzicht gegeven worden in het proces hoe deze tentoonstelling tot stand is gekomen.

Aanmelden
De lezing vindt plaats bij Triade aan de Middenweg 2. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via architectuur@triade-denhelder.nl.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button