Den Helder

Fietsverlichtingscampagne in Julianadorp en Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan de komende dagen weer fietsverlichting controleren. Daarvoor staan ze in alle vroegte in Julianadorp en Den Helder langs de weg om fietsers die onverlicht op pad zijn gegaan te waarschuwen. Ook worden er noodlampjes verstrekt.

“De donkere dagen voor kerst maken het er voor de meeste verkeersdeelnemers op de weg niet veiliger op. Vooral voetgangers en fietsers lopen in deze tijd van het jaar een veel groter risico slachtoffer in het verkeer te worden.” Oorzaak is de vaak slechte zichtbaarheid waardoor zij niet of te laat worden opgemerkt. Volgens Veilig Verkeer kunnen mensen er zelf veel aan doen om dit te voorkomen, maar vaak gebeurt dit niet: “Opvallend veel mensen gaan ook als het donker is nog steeds met donkere kleding over straat en vooral veel scholieren gaan nog altijd op pad met fietsen waarvan de verlichting niet in orde is.”

Om dit onder de aandacht te brengen gingen vrijwilligers de afgelopen dagen al de straat op. Komende week doen ze dat nog een aantal keer. Wanneer nodig worden noodlampjes verstrekt, maar die zijn niet volledig toereikend: “Doorgaans is de lichtopbrengst van losse fietslampjes zwakker en vaak worden de batterijtjes niet tijdig te vervangen. Een vaste fietsverlichting zorgt voor een optimale zichtbaarheid, mede omdat die doorgaans op de juiste hoogte is gemonteerd.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button