Hollands KroonPolitiek

GroenLinks wil afsluiten het Hoefje in Nieuwe Niedorp heroverwegen

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – De fractie van GroenLinks heeft via politieke vragen aan het college kenbaar gemaakt dat zij tegen de beoogde verandering van de routes rondom het winkelhart in Nieuwe Niedorp is. Volgens raadslid Patrick Kool zorgt het afsluiten van het Hoefje voor een toename van de drukte en onveiligheid op andere plekken.

Die toename zal vooral plaatsvinden op de Boomgaardweg, de Dorpsstraat in Winkel en de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp, aldus Kool. Ook zijn er een aantal bouwprojecten die nu spelen, zoals de woningbouw aan het Dahliapark. Hierdoor neemt de verkeersdrukte nog meer toe. “Deze wegen worden dagelijks zeer frequent gebruikt door schoolgaande kinderen. Deze wegen en dan met name de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp zijn niet ingericht op een grote toename van verkeer, die gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid. Ook zal er een grote toename zijn in het aantal decibel.”

GroenLinks vraagt het college daarom of zij zich hiervan bewust is en wat zij doet om eventuele problemen tegen te gaan. Daarnaast doet de partij zelf te suggestie om het genomen besluit terug te draaien: “Door het Hoefje niet af te sluiten zal er een gelijkwaardige verdeling blijven en zal het toekomstige bouwverkeer beter kunnen worden ingezet.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button