Den HelderJeugdVideo

Sinterklaas komt ondanks pech op tijd aan bij de Driemaster (video)

Den Helder – Het zal je maar gebeuren. Op de belangrijkste dag van het jaar zakt je paard door de hoefijzers. Het overkwam Sinterklaas onderweg naar de Driemaster in Den Helder. Gelukkig voor de kinderen zijn Sint en Piet niet voor één gat te vangen, een behulpzame voorbijganger moest net vandaag zijn boot te water laten en dus konden Sint en zijn Pieten in de boot achter de auto meeliften naar hun bestemming.

Dat was wel heel bijzonder, vonden ook Amber en Djevani uit groep 4. “Het was best wel gek, maar ook wel weer serieus, want niet iedereen past natuurlijk in de auto”, wist Amber. “Ik vind het leuk dat Sinterklaas langskomt”, zei Djevani, “ook dat hij zijn Pieten mee heeft genomen”.

De Sint was maar wat blij dat het gelukt was om op tijd aan te komen. “Het was erg hobbelig, het paard hobbelt wel een klein beetje, maar dit was wel wat erger”, vertelde de Sint, “maar gelukkig kwam die meneer langs rijden. Hij zei ‘stap op!’ en zodoende zijn we met de boot gekomen.”

Het werd een positieve binnenkomst, op de Driemaster waren namelijk geen stoute kinderen te vinden. De leerlingen van groep 1 en 2 deden kunstjes voor de Goedheiligman en hadden zelfs een dansje ingestudeerd. Voor iedereen, inclusief juf Joni, was een cadeautje meegebracht. Het is de drukste avond van het jaar voor de Goedheiligman, die op 5 december door heel Nederland pakjes rondbrengt, dus toen iedereen aan de beurt was geweest moest de Sint snel weer door.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button