Kop van Noord-Holland

Woonzorggroep Samen viert vijftienjarig jubileum

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Samen viert haar vijftienjarig bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd om deze mijlpaal te vieren en om dank te betuigen aan diegenen die bijgedragen aan het succes van de organisatie. Zo is er een feest georganiseerd voor de medewerkers, ontvingen alle vrijwilligers een presentje en werden alle bewoners in het zonnetje gezet met een gebakje.

Vijftien jaar geleden, in 2008, bundelden Woonzorggroep NyeScagha en Zuster Kueter Stichting hun krachten om Woonzorggroep Samen te vormen. Een jaar later kwam Stichting Amstelmeerzorg erbij. Sindsdien is Samen uitgegroeid tot een ouderenzorgorganisatie in de kop van Noord-Holland die thuiszorg, langdurige zorg, revalidatie & behandeling, huishoudelijke hulp, welzijnsdiensten en dagactiviteiten biedt. Met negen thuiszorgteams, tien woonzorglocaties en een gespecialiseerd revalidatiecentrum, is er altijd een locatie van Samen dichtbij. Samen kijkt met de cliënt naar wat er nodig is en waar anderen kunnen bijspringen. Zo helpt zij ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of te verbeteren. Door het bieden van een breed scala aan zorg- en welzijnsdiensten voor ouderen in de kop van Noord-Holland is de organisatie diepgeworteld in de lokale gemeenschap.

Het uitgangspunt bij Samen is Positieve Gezondheid. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Dit gedachtengoed staat voorop bij alle initiatieven die wij ontplooien.

‘Grote trots en dankbaarheid’
Tanja Ineke, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is met grote trots en dankbaarheid dat we het vijftienjarig bestaan van Samen vieren. Onze organisatie is gebouwd op de kracht van samenwerking en het gemeenschappelijke doel om professionele zorg en ondersteuning te bieden aan alle ouderen in onze regio die dat nodig hebben.”

“Wij zijn trots op Samen en deze mijlpaal”, meldt Samen in het persbericht. “Dit was nooit mogelijk geweest zonder de inzet van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de organisatie. Daarom willen wij onze medewerkers, vrijwilligers, samenwerkingspartners en de gehele gemeenschap hartelijk danken. Samen kunnen we meer!”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button