Ingezonden

Autoverzekering in Noord-Holland bijna 40 euro goedkoper

Noord-Hollanders betaalden bijna 40 euro minder voor hun autoverzekering in de eerste zes maanden van 2023. Leer hier waar dat door komt.

Advertentie:

Inwoners van Noord-Holland betaalden bijna 40 euro per jaar minder voor hun autoverzekering in de eerste helft van 2023 vergeleken met het halfjaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In de laatste zes maanden van 2022 betaalden Noord-Hollanders gemiddeld 858,60 euro premie voor hun autoverzekering per jaar. Dat is in de eerste zes maanden van 2023 gedaald naar 821,52 euro. Een verschil van ruim 4 procent.

Dit is opvallend, aangezien landelijk autoverzekeringen duurder zijn geworden. De gemiddelde Nederlander betaalde in het tweede halfjaar van 2022 826,60 euro per jaar voor zijn autoverzekering. In het eerste halfjaar van 2023 was dat gestegen naar 865,08 euro. Een inwoner van Noord-Holland betaalde dus gemiddeld 43,56 euro minder voor zijn autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander in de eerste helft van 2023.

Goedkopere autoverzekering in Noord-Holland door lage criminaliteit


De lagere premie voor autoverzekeringen in Noord-Holland is te danken aan de afname van voertuigdiefstallen in de regio. Uit data van de politie blijkt dat er een daling van bijna 5,5 procent is aan voertuigdiefstallen in Noord-Holland. “Als de kans op schade door criminaliteit kleiner wordt, dan vertalen autoverzekeraars dit door in lagere premies voor autoverzekeringen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button