Den Helder

Joop Rozeboom gekozen tot Jutter van het jaar

Adverentie

Den Helder – Joop Rozeboom is de nieuwe Jutter van het Jaar. Dat maakte burgemeester Jeroen Nobel maandagavond bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Den Helder.

Rozeboom wordt geroemd voor zijn inzet voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi, een sportevenement dat hij heeft opgericht. Maar ook wegens zijn maatschappelijke bijdrage voor jong en oud. Hiermee heeft hij zich op een bijzondere manier verdienstelijk gemaakt voor de stad en de inwoners van Den Helder.

Joop Rozeboom (1942) zet zich al jarenlang belangeloos en met veel enthousiasme in voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi. Vijftig jaar geleden begon hij met een kleinschalig zaalvoetbaltoernooi tussen enkele campings. In de loop der jaren groeide dit uit tot een jaarlijks meerdaags toernooi. Diverse verenigingen, buurthuizen en vriendenteams namen en nemen hieraan deel. Het primaire doel van het toernooi was om het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding te steunen. Daar is in al die jaren veel geld voor bij elkaar gevoetbald.

Lokale doelen
Later kwamen er andere doelen bij en is er elk jaar een lokaal goed doel dat op steun kan rekenen. Ook Helderse organisaties, zoals de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuis Den Helder, Kids2Care, de speelgoedbank, het Hospice, sporters en sportverenigingen hebben donaties mogen ontvangen. De heer Rozeboom zet zich met het hart en ziel in voor het toernooi. Hij zoekt sponsoren, bedenkt ludieke acties en verzorgt de public relations. Daarnaast zet hij zich in voor eenzame ouderen door hen een onvergetelijke dag te bezorgen en levert hij een bijdrage aan de seniorenmiddag. “Op Joop kan men ook altijd een beroep doen om bij iemand thuis, die het financieel wat moeilijk heeft, een klusje op te knappen”, aldus het juryrapport.

De jury, dit jaar samengesteld uit de oud-jutters Jan Smit (2018), Linda Beets (2015) en Anita Hoedjes (2010) was het er unaniem over eens dat Joop Rozeboom de titel Jutter van het jaar 2019 verdient. Zij heeft grote waardering voor zijn inzet voor het Joop Rozeboom Zaalvoetbaltoernooi en voor zijn maatschappelijke bijdrage voor de inwoners van Den Helder. Rozeboom is de 21e Jutter aan wie deze eretitel wordt verleend. Toen Joop op het podium stond liet hij weten zo trots te zijn “als een aap”, maar ook dat hij zich naakt voelde. “Want ik krijg nu dan de eer, maar ik doe het niet alleen!”, waarna hij zijn zeven bestuursleden ook op het podium vroeg. Dat werd door de zaal met applaus beantwoord.

Receptie
De receptie stond in het teken van de jeugd. Scholieren van Scholen aan Zee verzorgden de presentatie, hielpen mee in de bediening en tal van organisaties die met en voor jongeren werken presenteerden zich. Burgemeester Nobel ergerde zich, zo liet hij aan het begin van zijn toespraak weten, aan het feit dat een deel van de zaal doorsprak terwijl de jongeren hun uiterste best deden een goede presentatie neer te zetten. Met een luid en scherp fluitgeluid riep Nobel de aanwezigen tot de orde. En terecht!

Verder was de burgemeester enthousiast en positief. Volgens hem spreken veel mensen die de stad voor het eerst leren kennen over “de best bewaarde schat van Nederland”. Mensen die in Den Helder wonen mogen dan ook best trots zijn en zich gelukkig prijzen, zo benadrukte Nobel.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button