Sport

Niemand is te oud om te (leren) dansen

Adverentie

Natuurlijk wordt er veel gedanst in de Kop van Noord-Holland. Dat is alom bekend. Er wordt op grote schaal gegymd, gehiphopt en gevolksdanst. Dit zijn allemaal dansvormen waarbij de deelnemers de docent in beweging volgen.

Nu is er iets totaal anders: een cursus dansexpressie/theaterdans voor 55-plussers. Wat is dat precies? Dansexpressie gaat ervan uit dat dans in iedereen aanwezig is. Dansexpressie is erop gericht om bij iedereen zeggingskracht in beweging en dans bewust te maken en te vergroten, waardoor het plezier in dansen versterkt wordt, dus fijner om te doen. Met dansexpressie druk je uit wat je voelt, denkt, bezighoudt of wat je inspireert.

Senioren bedenken eigen dans
Inspiratiebronnen worden geraadpleegd door de docent (Henk Smits) en/of door de deelnemers zelf: beeldende kunst, literatuur, theater, maar ook de poëzie van het dagelijkse leven. Uitgangspunt is altijd het fysiek, want met het lichaam moet je het doen. Dit belangrijke instrument wordt in elke les eerst goed en verantwoord opgewarmd.

De eerste les, op dinsdag 14 januari om 13:00 uur in de theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf, is openbaar. De cursus duurt twaalf weken en kost € 150,-. Tijd: dinsdagmiddag 13:00 – 14:30 uur. Aanmelden bij: stichting@cultuurbinnendedijken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button