Hollands Kroon

Veertig woningen Patrijsstraat in Wieringerwerf klaar voor de sloophamer

Wieringerwerf – Wooncompagnie gaat veertig woningen aan de Patrijsstraat in Wieringerwerf slopen. De huizen, die zijn gebouwd in 1949, voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Op de plek die vrijkomt verrijzen nieuwe sociale huurwoningen.

De oud-bewoners zijn bijgestaan bij het zoeken naar tijdelijke of nieuwe woonruimte en hebben een verhuisvergoeding ontvangen. De bewoners van de Patrijsstraat kunnen als ze dat willen terug naar hun oude plek. Qua comfort en isolatie gaan huurders die terugkeren naar Patrijsstraat er straks op vooruit.

De nieuwbouw aan de Patrijsstraat is een onderdeel van de opknapbeurt van Wieringerwerf. Het plan bevat sloop en nieuwbouw van woningen. Wooncompagnie werkt mee aan het plan. Zo komen er huizen in het gebied tussen zorgcentrum Lelypark en de Ir. Ovingestraat.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button