Den Helder

Lijst van monumentale bomen in Den Helder

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft een lijst samengesteld van ‘monumentale, konings- en herdenkingsbomen. De bomen op deze lijst worden beschermd middels een wijziging in de APV en het bestemmingsplan. Het voorstel hiertoe wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat de aanplant van bomen in kustgebieden vaak lastig is, als gevolg van invloeden van de zee zoals een permanente, harde zuidwestenwind en zoutspray. “Toch zijn er soorten die hier prima kunnen groeien en staan binnen onze gemeente op dit moment meer dan 21.000 bomen. Dit zijn de geregistreerde straat- en laanbomen. Enkele van de straat- en laanbomen of boomgroepen zijn zo bijzonder dat ze een plekje verdienen op de lijst van monumentale, konings- en herdenkingsbomen.”

Wijzigingen in de bomenlijst worden door het college vastgesteld. De raad wordt hierover geïnformeerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button