OverigeTexel

Adopteer opvangzeehond Jip

Advertentie:

De Koog – In de zeehondenopvang van Ecomare worden op het moment veertien dieren verzorgd. Een ervan is Jip, een jonge grijze zeehond die op 24 december op het strand van de Hors is gevonden. Bij binnenkomst woog Jip elf kilogram. Inmiddels is hier 1,4 kilo bijgekomen en eet Jip al helemaal zelf. Ze zal echter nog een paar weken in de opvang blijven totdat ze genoeg is aangesterkt om weer naar zee te kunnen gaan.

De verzorging van een zeehond in de opvang kost veel geld. Het gaat daarbij niet alleen om de vele kilo’s vis die het dier eet gedurende de tijd dat het in de opvang verblijft, maar ook om dierenartskosten, verwarming, medicijnen, zorgen voor goede waterkwaliteit en het regelmatig schoon schrobben van de bassins. Dankzij de hulp van donateurs kan Ecomare voor de dieren in de opvang zorgen.

Financieel helpen? Opvangzeehond Jip is te adopteren via een eenmalige bijdrage van € 60. De adoptie van Jip is een gezamenlijke, waarbij maximaal 100 mensen Jip kunnen adopteren. Met de gezamenlijke adoptie van Jip maakt Ecomare het adopteren van een opvangzeehond voor meer mensen bereikbaar. Samen helpen de adoptanten de zorg voor Jip en de andere zeehonden in de opvang te bekostigen. Adoptanten van Jip krijgen informatie over de zeehond, een vrijkaartje voor Ecomare, wekelijks een foto en update per e-mail en een filmpje als Jip teruggaat naar zee.

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button