Overige

Frituurvet en bakolie inleveren

Den Helder – Zelf oliebollen of appelflappen gebakken met oud en nieuw? Lever het frituurvet dan in. Dat is goed voor het riool en voor het klimaat, zo benadrukt de gemeente Den Helder.

Frituurvet kan altijd worden ingeleverd bij het afvalbrengstation aan De Schootenweg. HVC maakt er dan biobrandstof van. Per jaar gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n acht kilo frituurvet. Van die acht kilo wordt brandstof gemaakt waarmee 180 kilometer kan worden gereden.

Bijkomend voordeel is dat het apart inleveren het riool ontlast. De pompen raken niet verstopt door aangekoekte vetten én de rioolbuizen blijven schoner. Op deze manier kan het riool bij lange, flinke regenbuien meer hemelwater opvangen. Zo simpel kan een ket zijn. Meer weten? Kijk op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button