Den HelderPolitiek

Gemeentebelangen geschokt over problemen in Sluisdijkgarage: Zwervers, drugs en vandalisme

Den Helder – Nancy List van Gemeentebelangen heeft het college B&W via schriftelijke vragen verzocht om op zeer korte termijn iets te doen aan de overlast die de inwoners van Den Helder ervaren in de Sluisdijkgarage. Volgens List klagen gebruikers van de garage over zwervers en hangjongeren, wordt er voortdurend geürineerd in de toegangshal en zijn er zelfs bloedvlekken te zien.

De problemen spelen volgens List al langere tijd en haar partij is geschokt dat het kennelijk niet lukt om de situatie zichtbaar te verbeteren: “Recent schreef de Helderse Courant nog over een vernielde auto in de garage. Sindsdien lijken er camera’s geplaatst, is de toegangsdeur voor voetgangers ’s avonds op slot en gaat Handhaving soms kijken, maar bovenstaande overlast voor gebruikers is volgens onze informatie niet of nauwelijks verminderd”, aldus List. Naast overlast door criminaliteit is er ook vaak sprake van defecte kaartjesautomaten, roldeuren en slagbomen.

Gemeentebelangen wil dat er op zeer korte termijn iets gedaan wordt aan de problematiek. Veel ouderen en alleenstaande vrouwen durven wanneer het donker wordt de de garage niet meer in. Bezoekers die de garage binnen gaan lopen vaak tegen een muur van wietlucht op. De partij vraagt het college B&W dan ook welke maatregelen zij op korte termijn kunnen nemen. List zet onder andere vraagtekens bij de keuze om de hoofdtoegangsdeur van de garage enkel ’s avonds te vergrendelen. In veel steden moet ook overdag een parkeerkaart worden gebruikt om de garage binnen te komen. Gemeentebelangen wil ook weten of de nieuwe camera’s al geresulteerd hebben in het aanhouden van de overlastgevers en wat het gemeentebestuur zal doen aan de technische storingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: