Hollands KroonUitgaan

Poëzieroute in de Poldertuin

Anna Paulowna -De Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna legt ook dit jaar een gedichtenroute aan in de Poldertuin aan de Molenvaart te Anna Paulowna. Thema voor dit jaar is ‘Groei’. De route door de Poldertuin bestaat uit een selectie van circa vijfentwintig gedichten.

De gekozen gedichten komen met naamsvermelding langs de wandelpaden tussen de bloemenpracht te staan. Nieuw dit jaar is een auditief aspect. Verschillende gedichten zijn dan ook te beluisteren. Hoe? Dat zal nog bekend worden gemaakt. De gedichten blijven staan van april tot eind juli.

Iedereen uit de gemeente Hollands Kroon die zich geroepen voelt om een gedicht te schrijven mag meedoen met het thema ‘Groei’. Hoe dit wordt ingevuld, dat is aan de fantasie van de schrijver. Uit de inzendingen worden twintig tot vijfentwintig gedichten gekozen om te worden geplaatst. De gekozen dichters worden bijtijds op de hoogte gesteld en zijn welkom bij de presentatie van de gedichten in de Poldertuin. De stichting hoopt dit jaar op een feestelijke opening van de gedichtenroute. Deze opening hangt af van de dan bepalende coronamaatregelen.

Meedoen?
Er zijn bepaalde eisen aan de gedichten. Een gedicht mag maximaal 80 woorden bevatten, aangeleverd in een Word of google chrome document, de naam van de dichter onder het gedicht en inzenden voor 15 februari naar info@kunstencultuurannapaulowna.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button