Hollands KroonVideo

Buurtwacht Niedorp nu al een succes

Advertentie:

Niedorp – “Nul inbraken en nul incidenten.” Een maand na oprichting is de buurtwacht Niedorp nu al een succes. Winkel en Niedorp gingen het najaar van 2019 gebukt onder inbraken en vernielingen. Sinds het buurtpreventieteam zijn rondjes maakt lijkt dat voorbij.

Rond 20.30 uur stappen Mike Timmer en Sven Brandsma naar buiten, voorzien van speciale hesjes en een goede zaklantaarn. “Ik heb me aangemeld, omdat ik al vaker met de wijkagent heb gewerkt. Ik maak vaker in de avond een wandelingetje met mijn vrouw of met vrienden, maar nu met een hesje en een titel,” vertelt buurtwachtcoördinator Mike Timmer aan NH Nieuws.

Het buurtteam is opgericht door wijkagent Bas Dirkmaat: “Er waren in korte tijd zoveel woninginbraken en autoinbraken. Ik had zoiets; daar moeten we wat aan doen. Deze mensen wonen hier en ze kennen de straat. Sinds de oprichting van de buurtwacht is er niets meer gebeurd. Daar doen we het voor.”

Alert
Voor Mike en Sven telt behalve de veiligheid ook het gevoel van saamhorigheid in het dorp. Sven: “We worden aangesproken door buurtbewoners en door onbekenden en je wordt met elkaar wat alerter.” Wijkagent Bas Dirkmaat hoopt dat bewoners in de omliggende dorpen als ’t Veld, Kolhorn Zijdewind en Lutjewinkel zich ook aanmelden voor een buurtwacht.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button