Den HelderUitgaan

Grotere opzet voor Houten Boten Festival

Den Helder – Dit jaar is er weer het HoutenBoten festival en wel van 3 tot 5 juli op Willemsoord. Het is de tweede editie van het festival, dat vorig jaar begon. Dit jaar is het de bedoeling dat er nog meer boten in de haven komen.

Het festival is een ode aan de eeuwenlange houten botenbouwtraditie die een boost gaf aan de economische ontwikkeling van het gebied dat we nu Nederland noemen. Tijdens het festival kunnen de mensen van alles zien en beleven dat met houten boten te maken heeft. Ontmoet gelijkgezinde bouwers, bewonder al dat moois op en uit het water. Er is een Abba (de Amateur BootBouw Award), dit jaar is daar een kleine aanpassing aan en dat is dat studenten en cursisten in tegenstelling tot vorig jaar wel mee mogen doen.

Bij het festival wordt gewerkt aan verschillende boten en een bootbouwschool verzorgt demonstraties. Het festival begint met de jaarlijkse botterrace, waarvan het de elfde editie is.

Las Fritas Caffé komt dit jaar ook langs, binnen staan ze met drankjes en buiten met hapjes. De bezoekers hebben overal gratis toegang en eventueel, als de eigenaar het goed vindt, kunnen zij de schepen bezoeken. Er is een verloting van een gevonden zeilboot, waarvan de netto opbrengst gaat naar “Gereedschap voor een groep ecologische vissers” in Costa Rica. Zij willen van dat geld weer een nieuwe houten boot bouwen, maar deze keer één van 8,5 meter.

Interesse voor deelname? Aanmelden kan via info@dutchwoodenboatfestival.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button