Zeemacht

Zeemacht VR 2 wint met 4-1 van Reiger Boys/ Woest VR 2

Adverentie

Den Helder – De vrouwen van MSV Zeemacht 2 namen het woensdagavond in de hoofdklasse 1 op tegen de vrouwen van Reigerboys/Woest 2. Gezien de ranglijst was dit een wedstrijd tussen de nummers zeven en acht. Het was de thuisploeg er alles aan gelegen om aan de goede reeks van de afgelopen tijd een vervolg te geven. De wedstrijd werd gespeeld in de Helderse sporthal De Brug.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelde Zeemacht MO-17, die zich teruggevochten heeft van een 0-3 achterstand naar een 3-3 gelijkspel. Dat de vrouwen van MO-17 belangrijk zijn voor de vrouwen van Zeemacht 2, blijkt uit het feit dat Demi Siemelink en Melanie Valt, die vorig jaar nog onder de hoede waren bij trainer Ferry van Loon van MO-17, nu vaste waardes zijn in het tweede.

Zeemacht kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong. Demi Siemelink gaf een strakke pass op Melanie Valt, die op de juiste plek stond bij de tweede paal om hem binnen te schieten. Zeemacht wist dit spelniveau vast te houden. Beide teams kregen veel kansen, zowel de keepster van Zeemacht als die van Reigerboys/Woest moest vaak handelend optreden voor hun team. Voor rust wisten de vrouwen uit Den Helder de stand nog op 2-0 te brengen via een doelpunt van Anette Ploeg.

Minimale bezetting
Vanwege het feit dat Reigerboys/Woest met een minimale bezetting was afkomen reizen zakte het spelniveau iets terug. Zeemacht kon door blijven wisselen en wist hierdoor het tempo op behoorlijk niveau te houden. Na een goedlopende aanval wist Anette Ploeg voor de tweede keer trefzeker te zijn, waardoor de thuisploeg op 3-0 wist te komen. Na de 3-0 zat de wedstrijd op slot. De tegenstand voor Zeemacht werd minder. Toch werd eigenlijk uit het niets keepster Joy Berendsen gepasseerd. Het leidde ertoe dat de thuisploeg nog even wat tempo in het spel bracht, uit een corner wist Romy Bakker de eindstand uiteindelijk op 4-1 te brengen.

Zeemacht VR2 wist zich hierdoor steviger op de ranglijst te zetten. Het goede spel van de afgelopen weken betaalt zich uit, wat terug te vinden is in de groep.

Op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, is het weer Ladies Night in sporthal De Brug. Zeemacht VR1 treedt hier aan tegen de directe concurrent DWOW VR1. Deze wedstrijd wordt vervolgd door Zeemacht VR2 tegen RTC 72 VR1.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button