Sport

Denise Betsema wint in Middelkerke

Middelkerke – In de laatste rit cyclecross voor het toonaangevende Superprestigeklassement won Denise Betsema zaterdagmiddag in Middelkerke (België). Het was haar eerste overwinning in een wedstrijd voor dit klassement.

Voor dit winterseizoen was het tevens de laatste wedstrijd voor het eindklassement. Daarin is ze geëindigd op een derde plaats. Achter de huidige wereldkampioene Lucinda Brand (eindwinnaar) en Ceylin del Carmen Alvarado (tweede).

De start was voor Betsema niet veelbelovend op het modderige parkoers. Ze moest een inhaalrace beginnen om zich in de kop van de wedstrijd te nestelen. Daar aangekomen begon de strijd tussen de drie eerdergenoemde deelneemsters. Deze werd door de Texelse in haar voordeel beslist. Haar voorsprong was dermate groot dat ze niet meer ingehaald kon worden toen ze in de eindfase nog een paar keer onderuitging.

Ruime voorsprong
Na iets meer dan 48 minuten, met een halve minuut voorsprong op oud-wereldkampioen Alvarado, kwam ze over de finish. De nummer drie Brand volgde op een minuut achterstand. Een van top tot teen bemodderde Betsema kreeg loon naar werken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button