Den Helder

Noodverordening ter bescherming dak- en thuislozen tegen de kou

Den Helder – Burgemeester Jeroen Nobel heeft vrijdag de “Noodverordening winterregeling dak- en thuislozen Den Helder februari 2021” vastgesteld. Met deze noodverordening worden maatregelen getroffen om dak- en thuislozen te beschermen tegen de gevaren van het extreem koude weer dat de komende dagen wordt verwacht.

In de noodverordening staat dat het (met ingang van zaterdag 6 februari 2021) voor een ieder verboden is om zich tussen 21.00 uur en 07.00 uur onvoldoende beschermd, bedekt en/of verwarmd te bevinden in de buitenlucht van Den Helder, met de kennelijke bedoeling een aanzienlijk deel van de nacht in de buitenlucht door te brengen, bijvoorbeeld om te slapen.

De noodverordening geldt vanaf zaterdag 6 februari 2021 om 21.00 uur en duurt totdat de burgemeester deze weer intrekt. Dit zal hij doen zodra het extreem koude weer voorbij is. De noodverordening is terug te vinden op de gemeentelijke website (www.denhelder.nl) en op overheid.nl.

Toon meer

Den Helder Actueel

De bron van bovenstaand bericht is de lokale nieuwssite denhelderactueel.nl. Den Helder Actueel is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: